четвртак, 26. фебруар 2009.

Orthodox Celts

Irska muzika na Trgu od Oruzja

Poznati bend sa nasih prostora "Orthodox Celts" koji prave muziku sa irskim elementima gostovali su u lijepom Kotoru na Trgu od Oruzja. Ovaj popularni bend zabavljao je mnogobrojnu publiku sa njihovim pjesmama sa novog albuma "The green roses". Mogle su se cuti pjesme kao "St. Patrick was a gentlman ", " Green roses", "Maries wedding", "Sindium", "Rare old mountan dew", "Gravel walk", "Leads me on", "Bean na shi", "Whiskey youre the devil" i mnoge druge sa njihovom novog albuma. Ovaj bend je publiku zabavljao do kasnih sati kada su svoj koncert zavrsili sa njihovim najvecim hitom "Down to river".

"Orthodox Celts" grupa osnovana je u Beogradu 1997 godine. Do sada su izdali pet albuma od kojih su: "Lost city", "Many evil man", " The medalion", "Walk alone", i najnoviji album koji je izasao 2008 "The green roses". Bend od kada je osnovan nije mijenjao svoj sastav: Aleksandar Petrovic - vokal, Ana Djokic - violina, Dejan Lalic - mandolina, Vladan Jankovic - gitara, Dejan Popin - prateci vokal, Dejan Grujic - bass gitara, Dusan Zivanovic - bubnjevi.

Naredni nastupi ovog benda su:
Senta.......................................28/02/2009
Krusevac..................................01/03/2009
Nis...........................................03/03/2009
Veliki Crljeni.............................07/03/2009
Livingroom, Beograd.................10/03/2009

среда, 25. фебруар 2009.

Modna revija


Fashion week i u Hotelu Vardar


Tokom Fasshion week-a gledali smo da li su dizajneri igrali na sigurno ili su stil pomjerili za jedan stepen vise dajuci nam razlog za kupovinu njihovih proizvoda, u doba svjetske krize.

Neki dizajneri su pomjerili korak nazad kvotu glamura, nudeci moderan dizajn odjece koja ce kostati manje nego u proslosti. Mark Badley i James Mishca, poznati po svojim raskosnim dizajnima, ovaj put su pokazali manju raskosnost i jeftiniju kolekciju koja je bila fokusirana na pletivima i jeftinijim materijalima.


Drugi dizajneri su koristili modu kao rutu za bjekstvo, prestavljajuci neobicne komade koji ce navesti zenu u neizvjesnost da kupi jer nema nista slicno ovome u svom ormaru.


"Donose daleka mjesta na pistu" kaze Robert Verdi, stilista koji radi sa velikim zvijezdama kao sto su Hugh Jackman i Eva Longoria. "Gledamo dosta uticaja isocnjackih zemalja na razne kolekcije"

U svakom slucaju sezona je pletenja bilo da volite velike komforne pullovere ili tanje sakoe.

Evo nekoliko svijetlih trenutaka sa piste:

Kopaci zlata: Metalni detalji ne pokazuju znake odlaska, narocito zlatni, koji su se pojavili na mnogim kolekcijama za zimu. Zac Posen je prezentovao haljine vrijedne oskara, dok je pobjednik projekta "Pista" Cristiano Siriano prikazao pantalone sa uskim nogavicama. Francisco Costa iz Celvin Clein je pokazao kratku zlatnu vecernju haljinu. Medju najljepsim zlatnim detaljima je Ralf Rourenova jedinstvena lace numera.

Takodje vidjeli smo dosta srebra, u svemu od lame do jakni od dizajnera kao sto su Carollina Hererai Marc Jacobs.

Naramenice nisu teret: 1980 pisrom su vladala velike naramenice i tanki rukavi. Rukavi su bili pleteni, umetnuti, naborani i dizajnirani da bi bili primijeceni. Nema sumnje da se siluete vracaju u modi. Dizajneri kao sto su Marc Jacobs i Zac Posen ekstremno su nadogradili naramenice na jaknama, ali ne zaboravite da sira ramena cine vas struk tanjim.


Moc jednoga: Nisu samo velike naramenice sta smo vidjeli, vec i kontinuitet stailinga naramenica na koktel haljinamai vecernjim suknjama.

Neon boje: Nemoguce je bilo ignorisati sve reference Fashion Week-a 1980., ali ono najociglednije moralo je biti vraceno. Ako ste oduvijek voljeli flurescentno zutu, sokantnu rozu, narandzastu i svijetlo plavu, ove boje su se vratile sa osvetom, koristene od strane svih od inovatora kao Marc Jacobsa do klasiste Michaela Korsa.

Koza ili ipak ne: Sa svim naporima da se smanje cijene, bili smo iznenadjeni da vidimo toliko koze na pisti. Kozne pantalone su prikazane u kolekcijama Nanette Lepore, Matheew Willianson i drugih.

уторак, 17. фебруар 2009.

Kontakt


Stari Grad 476

85330 Kotor
Montenegro
Ph.+382-82-325-084
Fax.+382-82-325-074
Email: info@hotelvardar.com

Aktivnosti


Obilasci


Ljepota na dohvat ruke...

Sve na jednom mjestu je parola koja vazi za svu Crnu Goru. Zato vam Hotel Vardar zeli ponuditi nesto vise od odmora i provoda. Saradnja sa turistickim agencijama i pazljivo odabrane jednodnevne ture, ce makar jednim dijelom zadovoljiti vasu radoznalost.

Hotel Vardar za vas izdvaja :
  • Kotor : upoznajte riznicu kulturno - istorijskog blaga Crne Gore. Njegusi, Cetinje, Lovcen : shvaticete zasto su ovo posebna mjesta na kulturno - istorijskoj mapi Crne Gore.
  • Manastir Ostrog : svojevrstan spomenik urezan u planinsku vlet. Plijeni ljepotom i uzvisenoscu.
  • Skadarsko jezero i rijeka Crnojevica : zeleno plave nijanse jezera, zvuk prirode i ptica, ispunice vas fenomenalnim osjecajem mirnoce.
  • Rafting Tarom : nezaboravan i uzbudljiv dogadjaj na suzi Evrope.
  • Durmitor : pravi nacin da budete blizi prirodi.
  • Primorje : spojiti aktivan dan na plazi i bogati kulturno - istorijski obilazak gradskih jezgra u Crnoj Gori nije luksuz.

Plaze

Ljepota pijeska i kamena...

Kupati se na kotorskim pontama znaci usvojiti mali kutak mora samo za sebe. A zaplivati zalivom okruzenim kamenim brdima je posebnost ovog mjesta.

Sama Boka, ali i cijelo Crnogorsko primorje nudi plaze za svaciji ukus, od vrelog sitnog pijeska Ade Bojane do kamenih plaza Hercog Novog . Sveti Stefan, Przno, Mogren, Jaz, Plavi Horizonti su srce ponude.

Ipak za radoznale turiste zeljne novog i drugacijeg, primorje nudi niz skrivenih uvala i fenomenalnih plaza za momente pravog uzivanja u kupanju i suncanju.


Nocni zivot

Zivotna pozornica...

Kotor je centar nocnog zivota gotovo cijelog primorja. U mediteranskom duhu, gradski trgovi i ulice su pune sadrzaja, a pozicija Hotela Vardar cini da vam je ovakva vrsta zabave na dohvat ruke.

U ljetnjem periodu cijeli grad postane pozornica desavanja. Mnogobrojni kulturnidoggadjaji kao sto je Festival Pozorista, Nedjelje Mode, izlozbe pjesnickih veceri, Internacionalni karneval, cuvene Bokeske noci su manifestacije koje cine da se u Kotoru nemoguce dosadjivati u vecernjim satima.

Za mlade i aktivne, kafici, diskoteke i razigrani gosti su idealan scenario za dobar provod ulicama grada.

Restoran


Dorucak


Za dobar pocetak...

Ako se po jutru dan poznaje, onda ce vas dan uz dorucak Hotela Vardar, poceti na najljepsi moguci
nacin.

Lagano ispijanje prve jutarnje kafe je za lezeran dan, a energiju za dalje aktivnosti dace vam bogat dorucak u ponudi hotela. Na meniju svedskog stola ceka vas veliki izbor poslastica za lijeo pocetak
dana.


Cigar lounge

Kutak za uzivanje...

Uz miris cigarete i koji gutljaj sofisticiranog konjaka, vas dozivljaj ce biti potpun. Plamen iz kamina za zimske noci i hladni mermer za ljetnje vreline...


Za vas je odvojen ovaj prostor kako bi uzivali u malim radostima, koje zivot znace. Sami ili u drustvu prijatelja.


Terasa

Za idealan predah...

Terasa Hotela Vardar oduvijek je bila kultno mjesto
Kotora. Najbolji nacin da upoznate Kotorane, uhvatite njihov ritam, zapazite toplinu i veselost koji ih krase.

Pogled sa terase hotela siri se na Trg od Oruzja, glavni gradski trg. Odusevice vas njegova zivost i piktoresknost, kako danju tako i u vrelim ljetnjim nocima.

Za momente druzenja i prijatnog odmora, u hladu starih gradskih zdanja, nudi vas se pazljiv izbor koktela i pica, zanimljiv izbor slatkih i slanih poslastica. Jednom rijecju, sve sto je potrebno za vas uzitak.


Restoran Galion

Mjesto od renomea u novom ruhu...

Za gurmane i one koji uzivaju u hrani i casi dobrog vina, za one kojima je svaki obrok dogadjaj za sebe Restoran Galion je pravi izbor.

U sklopu hotelske kompanije Fjord, kao i Hotel Vardar, primjer je vrhunske usluge.

Restoran Galion se nalazi u neposrednoj bizini Hotela Vardar, na udaljenosti manjoj od 600 metara.

Sofisticirani riblji specijaliteti i bogata karta vina, na terasi koju zapljuskuje more kotorskog zaliva su glavni aduti ovog restorana. Jela internacionalne kuhinje sa kulinarskim detaljima iz ovog podrucja idelni su okvir za prijatan obrok.

Pogled na gradske zidine i na plavetnilo mora, zadovoljice i vase estetske apetite.

недеља, 15. фебруар 2009.

Hotel


Sobe


Nezaboravni ugodjaj...

Hotel Vardar ima 18 komfornih dvokrevetnih soba soba, 4 junior apartmana i 1 suit specijalni top nase ponude. Balkoni aparmana su sa pogledom na glavni gradski trg.

Dizajn soba je uradjen sa idejom da se gosti od prvog momenta osjecaju kao kod kuce. Kako bi ucinili boravak sto prijatnijim sobe su opremljene modernim TV i stereo uredjajima. Klimatizacija omogucava temperaturu sobe po zelji.

Svaka soba ima automatski sef i mini bar. Za one koji zele da odrze veze sa svijetom u svakom momentu, obezbijedjena je internet wired konekcija.

Hotel se trudio da izabere najkvalitetnije sadrzaje kada su u pitanju smjestajni kapaciteti. Kupatila od mermera i renomirana kozmetika Etro su ono sto pazljivom gostu nece promaci.


Ususkati se u posteljinu od najfinijeg savilenkastog pamuka u prijatnom am
bijentu hotelske sobe je zaista divan osjecaj.


Banketi i konferencije

Sastanak sa uspjehom...

Hotel Vardar raspolaze salom
za sastanke kapaciteta 45 mjesta. Moderan dizajn i najnovija tehnologija su idealan ambijent za prezentovanje razlicitih biznis ideja i susrete sa poslovnim partnerima. Uz standardnu opremu ( pano, projektor, ozvucenje ) hotel posjeduje i opremu za simultano prevodjenje i sve sto je potrebno da vasa prezentacija protekne u najboljem redu. Tu je svakako i internet konekcija i oprema za obavljanje conference calls.

Osnovu koncepcijske ponude hotela cini funkcionalnost, te u skladu sa tim jednost
avno je ovaj biznis prostor pretvoriti u manje ozbiljan ambijent pogodan za bankete i vase svecane susrete.


Wellnes

Za pozitivnu energiju...

Wellnes kapaciteti su satavni dio hotelske ponude. Tursko kupatilo i sauna, pruzice vam neophodne momente odmora. Ukoliko zelite, Hotela Vardar vam moze obezbediti i profesionalne masaze. Wellnes usluge Hotela Vardar ce uciniti da zracite energijom.

Ako ste na odmoru , pozeljecete da odrzite vasu fit formu. Zato su u Hotelu Vardar i savremenu teretanu opemljenu kvalitetnim sadrzajima.

Lokacija



Crna Gora

Divlja ljepota...

U srcu
Mediterana, tamo gdje je more cisto plavo, a kopno izrezbareno ponosnim planinama i veselim rijekama, nalazi se Crna Gora, oaza gdje priroda nije stedjela na darovima. Nisu je stedjele ni istorijske turbulencije, razni osvajaci, kulture, tradicije.

Na relativno malom prostoru skoncentrisano je pravo prirodno i kulturno bogatstvo. Kroz istoriju se preplicu uticaji istoka i zapada koji s
u Crnoj Gori ostavili bogatu riznicu obicaja i tradicije.

Raznovrsnost na dohvat ruke je ono sto Crnu Goru cini posebnom. Zapoceti dan uz morske talase i kupanje, provesti popodne na Cetinju, istorijskom jezgru Crne Gore, a zavrsiti ga sa vecerom na obroncima Durmitora pored kamina i bogate trpeze, moguce je. Ljepota koja oduzima dah njen je najsjajniji turisticki proizvod.

Kada se uz to doda gostoljubivost i prisnost naroda, dovoljan je razlog da se Crna Gora istrazi, upozna, zavoli.


Kotor

Biser Boke...

U moru indigo plave boje Boko-Kotorskog zaliva ogledaju se kamene carolije okolnih brda. U filigranskom dijelu priorode, jedinom fjordu na Jadranu, tamo gdje je more duboko zaslo u kopno, nalazi se Kotor.

Grad mira, karnevalski centar, biser Boke... beskarajan je niz epiteta koji se vezuju za Kotor, drevni grad neobicne arhitekture, mnogobrojnih kulturnih i istorijskih sadrzaja, otvorenih i tolerantnih ljudi.

Kotor je svojevrsna riznica kulture na otvorenom. Blago se ljubomorno cuva u krivudavim ulicamai trgovima starog grada ogradjenog bedemima iz vremena Austrougarske.

Katedrala Sv. Tripuna, crkva Sv. Luke, crkva Sv. Marije, neki su od najpoznatijih spomenika kulture. Rijec je o svojevrsnom biseru ne samo Boke Kotorske i Crne Gore nego i svijeta. To je razlog sto je Kotor uvrsten na listu UNESCO-a 1979. god.

Oaza blagorodne klime i ljudi, Kotor je oduvijek privlacio osvajace, istrazivace i turiste.


Hotel Vardar

Trenutci istinskog uzitka...

Na samom ulasku u Kotorski Stari Grad na glavnom gradskom trgu, nalazi se Hotel Vardar. Hotelska tradicija duga niz godina se nastavlja. Hotel Vardar , nakon perioda rekonstrukcije, otvara svoja vrata gostu koji zeli pravi odmor, vrhunsku uslugu, potpun ugodjaj. Novi Hotel Vardar ispunjava sve uslove hotela sa pet zvjezdica u domenu usluga i dizajna. Za gostronomske uzitke i romanticnu atmosferu tu je restoran Galion na lokaciji sa jakom vizuelnom impresijom. Na neobican naci spojeno je staro i novo. Komfornost soba, raznovrsnost ponude, paznja posvecena detaljima...

Zelja da se zadovolje i najsofisticiraniji gosti i njihovi zahtjevi bili su vodilja u kreiranju ovog hotela.