среда, 25. фебруар 2009.

Modna revija


Fashion week i u Hotelu Vardar


Tokom Fasshion week-a gledali smo da li su dizajneri igrali na sigurno ili su stil pomjerili za jedan stepen vise dajuci nam razlog za kupovinu njihovih proizvoda, u doba svjetske krize.

Neki dizajneri su pomjerili korak nazad kvotu glamura, nudeci moderan dizajn odjece koja ce kostati manje nego u proslosti. Mark Badley i James Mishca, poznati po svojim raskosnim dizajnima, ovaj put su pokazali manju raskosnost i jeftiniju kolekciju koja je bila fokusirana na pletivima i jeftinijim materijalima.


Drugi dizajneri su koristili modu kao rutu za bjekstvo, prestavljajuci neobicne komade koji ce navesti zenu u neizvjesnost da kupi jer nema nista slicno ovome u svom ormaru.


"Donose daleka mjesta na pistu" kaze Robert Verdi, stilista koji radi sa velikim zvijezdama kao sto su Hugh Jackman i Eva Longoria. "Gledamo dosta uticaja isocnjackih zemalja na razne kolekcije"

U svakom slucaju sezona je pletenja bilo da volite velike komforne pullovere ili tanje sakoe.

Evo nekoliko svijetlih trenutaka sa piste:

Kopaci zlata: Metalni detalji ne pokazuju znake odlaska, narocito zlatni, koji su se pojavili na mnogim kolekcijama za zimu. Zac Posen je prezentovao haljine vrijedne oskara, dok je pobjednik projekta "Pista" Cristiano Siriano prikazao pantalone sa uskim nogavicama. Francisco Costa iz Celvin Clein je pokazao kratku zlatnu vecernju haljinu. Medju najljepsim zlatnim detaljima je Ralf Rourenova jedinstvena lace numera.

Takodje vidjeli smo dosta srebra, u svemu od lame do jakni od dizajnera kao sto su Carollina Hererai Marc Jacobs.

Naramenice nisu teret: 1980 pisrom su vladala velike naramenice i tanki rukavi. Rukavi su bili pleteni, umetnuti, naborani i dizajnirani da bi bili primijeceni. Nema sumnje da se siluete vracaju u modi. Dizajneri kao sto su Marc Jacobs i Zac Posen ekstremno su nadogradili naramenice na jaknama, ali ne zaboravite da sira ramena cine vas struk tanjim.


Moc jednoga: Nisu samo velike naramenice sta smo vidjeli, vec i kontinuitet stailinga naramenica na koktel haljinamai vecernjim suknjama.

Neon boje: Nemoguce je bilo ignorisati sve reference Fashion Week-a 1980., ali ono najociglednije moralo je biti vraceno. Ako ste oduvijek voljeli flurescentno zutu, sokantnu rozu, narandzastu i svijetlo plavu, ove boje su se vratile sa osvetom, koristene od strane svih od inovatora kao Marc Jacobsa do klasiste Michaela Korsa.

Koza ili ipak ne: Sa svim naporima da se smanje cijene, bili smo iznenadjeni da vidimo toliko koze na pisti. Kozne pantalone su prikazane u kolekcijama Nanette Lepore, Matheew Willianson i drugih.

Нема коментара:

Постави коментар