недеља, 15. фебруар 2009.

Lokacija



Crna Gora

Divlja ljepota...

U srcu
Mediterana, tamo gdje je more cisto plavo, a kopno izrezbareno ponosnim planinama i veselim rijekama, nalazi se Crna Gora, oaza gdje priroda nije stedjela na darovima. Nisu je stedjele ni istorijske turbulencije, razni osvajaci, kulture, tradicije.

Na relativno malom prostoru skoncentrisano je pravo prirodno i kulturno bogatstvo. Kroz istoriju se preplicu uticaji istoka i zapada koji s
u Crnoj Gori ostavili bogatu riznicu obicaja i tradicije.

Raznovrsnost na dohvat ruke je ono sto Crnu Goru cini posebnom. Zapoceti dan uz morske talase i kupanje, provesti popodne na Cetinju, istorijskom jezgru Crne Gore, a zavrsiti ga sa vecerom na obroncima Durmitora pored kamina i bogate trpeze, moguce je. Ljepota koja oduzima dah njen je najsjajniji turisticki proizvod.

Kada se uz to doda gostoljubivost i prisnost naroda, dovoljan je razlog da se Crna Gora istrazi, upozna, zavoli.


Kotor

Biser Boke...

U moru indigo plave boje Boko-Kotorskog zaliva ogledaju se kamene carolije okolnih brda. U filigranskom dijelu priorode, jedinom fjordu na Jadranu, tamo gdje je more duboko zaslo u kopno, nalazi se Kotor.

Grad mira, karnevalski centar, biser Boke... beskarajan je niz epiteta koji se vezuju za Kotor, drevni grad neobicne arhitekture, mnogobrojnih kulturnih i istorijskih sadrzaja, otvorenih i tolerantnih ljudi.

Kotor je svojevrsna riznica kulture na otvorenom. Blago se ljubomorno cuva u krivudavim ulicamai trgovima starog grada ogradjenog bedemima iz vremena Austrougarske.

Katedrala Sv. Tripuna, crkva Sv. Luke, crkva Sv. Marije, neki su od najpoznatijih spomenika kulture. Rijec je o svojevrsnom biseru ne samo Boke Kotorske i Crne Gore nego i svijeta. To je razlog sto je Kotor uvrsten na listu UNESCO-a 1979. god.

Oaza blagorodne klime i ljudi, Kotor je oduvijek privlacio osvajace, istrazivace i turiste.


Hotel Vardar

Trenutci istinskog uzitka...

Na samom ulasku u Kotorski Stari Grad na glavnom gradskom trgu, nalazi se Hotel Vardar. Hotelska tradicija duga niz godina se nastavlja. Hotel Vardar , nakon perioda rekonstrukcije, otvara svoja vrata gostu koji zeli pravi odmor, vrhunsku uslugu, potpun ugodjaj. Novi Hotel Vardar ispunjava sve uslove hotela sa pet zvjezdica u domenu usluga i dizajna. Za gostronomske uzitke i romanticnu atmosferu tu je restoran Galion na lokaciji sa jakom vizuelnom impresijom. Na neobican naci spojeno je staro i novo. Komfornost soba, raznovrsnost ponude, paznja posvecena detaljima...

Zelja da se zadovolje i najsofisticiraniji gosti i njihovi zahtjevi bili su vodilja u kreiranju ovog hotela.

Нема коментара:

Постави коментар