недеља, 8. март 2009.

Brzina na vodi


"Victorian Speed Boat Club" u Kotoru

Danas su gradjani Kotora i ostali posjetioci mogli uzivati u carima brzih camaca koji su pokazali svoju gracioznost voznjom kroz Bokokotorski zaliv. Publici se prestavio Victorian speed boat club koji postoji jos od davne 1948 godine i ucestvuje u trkama brzih brodova jos od tog vremena. U Kotoru se vozilo kruznom stazom duzine 4,2 kilometra i to cetiri kruga. Trka je trajala oko 30 minuta i ucestvovalo je 6 takmicara sa njihovim camcima koji se svi clanovi Victorian speed boat club-a.

Da bi smo saznali nesto vise o ovom klubu i o samim camcima razgovarali s
mo sa menadzerom Victorian speed boat club-a. Postoji mnogo klasa Inboard camaca - od limitiranih Hidroaviona i limitiranih displasementa koje pokrece motor V.12 i supercharged V.8 sa snagom od 1000HP do 2500HP. Ovi camci mogu da dostignu brzinu od 340 kilometara po casu. Sa druge strane imamo 1,6 litara Oz Lite camce koje pokrece 1,6 litara Twin Cam Toyota motori. Postoje i 6, 5,2, 4,2 litara hidroavioni koje pokrece 4,2 Holden motori koji proizvode sangu od 300 do 700HP. Takodje postoji i kalsa za junior vozace sa godistem od 12 do 17 godina.

Trke brzim brodovima su podredjene kontroli Australijske Power boat Associatian (APBA), svi klubovi i brzi brodovi moraju biti registrovani kod APBA da bi se sprovele pravilne trke i sabiranje pojena u takmicarskim dogadjajima i da bi ostvareni rezultati i rekordi bili validni.

U danasnjoj trci ucestvovali su:

1.
Ime broda: Aussi Connection
Vlasnik: Barry Tailor
Vozac: Barry Tailor
Motor: Unlimited Hydroplane

Sponzor: PT Engineering


2.
Ime broda: Beer 'N' Boats
Vlasnik: Greag Holland
Vozac: Kane Charles

Motor: Unlimited Hydrophone
Sponzor: Veitch Marines


3.

Ime broda: Tobasco
Vlasnik: Des Lawton

Vozac: Greag Holland
Motor: Unlimited Hydroplane

Sponzor: --


4.

Ime broda: Another Madam
Vlasnik: Bob Webbster
Vozac: Bob Webbster
Motor 1,6 Toyota
Sponzor: --


5.

Ime broda: RKM
Vlasnik: Rick Manasch
Vozac: Rick Manasch
Motor: 1,6 Toyota
Sponzor: --

6.

Ime broda: Ciclop
Vlasnik: Fred Bo
Vozac: Fred Bo

Motor: 1,6 Toyota
Sponzor: --




Нема коментара:

Постави коментар