уторак, 5. мај 2009.

Putnicki brod Artemis u Kotorskoj luci


Kruzeri ne osjecaju globalnu krizu

Jutros je u kotorsku luku uplovio kruzer Artemis koji je dio flote renomirane kompanije P&O Cruises.

Namijenjen je osobama koje preferiraju "tihi" odmor. Nije namijenjen za djecu vec za odrasle. Zbog svojih dimanezija u mogucnosti je pristajati i u manje egzoticnije luke za razliku od najvecih brodova u floti ove kompanije.

Nakon nedavnog renoviranja postao je jos interesantniji. U toku dana mozete igrati karte ili odmarati u kristalnom bazenu, dok u vecernjim satima mozete uzivati u predstavama u Festival teatru ili plesati u Starlights sali.

Brod posjeduje cetiri bazena sa vrtlogom (jakuzi), osam barova, kafe i cokoladni bar, foaje za posmatranje, dva restorana, dva shonj foajea, umjetnicku galeriju, bioskop, kazino, spa i teretanu sa pogledom na more, soba za igranje karata, muzicke festivale na moru, krstarenje sa posebnim interesovanjima.

Artemis spada u red brodova srednje velicine. Izuzetno je luksuzan i pruza sve uslove za udobno putovanje. Broj je nosivosti 44.348 BRT. Poznat je po ranijem imenu Royal princess. Kostao je 165 miliona dolara. Sagradjen u Finskoj u brodogradilistu Njartsila.

Porinut je 1984, a renoviran 2005. godine. Vije zastavu Bermuda.

Duzina mu je 230 m, a sirina 29,2 m.

Ima devet putnickih paluba sa 520 clanova posade. Maksimalni broj putnika 1260. Ima 600 kabina i su sve pogledom na more dok 152 imaju balkon.

Нема коментара:

Постави коментар