субота, 9. мај 2009.

Uskoro potpisivanje ugovora izmedju Direkcije za izgradju i uredjenje Kotora i kompanije FCP iz Beca


Do vrha tvrdjave San Djovani do kraja godine

Postojace dva lifta koja ce moci za sat da prevezu oko 300 putnika do vrha brda San Djovani, gdje je predvidjen atraktivni restoran. Projekat ce kostati od 8 do 11 miliona eura

U Skupstinskoj sali palate Bizanti danas je odrzana prezentacija projekta lifta za kotorsku tvrdjavu San Djovani. Potpredsjednik Opstine Kotor i nacionalnog tima za izradu lifta iznad Kotora Zeljko Avramovic, kazao je da su u toku pripreme za potpisivanje ugovora za projektovanje lifta izmedju opstinske Direkcije za uredjenje grada i becke firme FCP. On je naveo da su se na tender javile cetiri firme, od cega su tri iz Austrije i jedna iz Hrvatske. Projekat ce kostati 501.000 eura.

Rok za izradu idejnog projekta je mjesec, a za glavni projekat pet mjeseci.

Avramovic smatra da ce dokumentacija biti kompletirana za pola godine, cime se stvaraju uslovi za raspisivanje tendera za izvodjaca radova na izgradnji lifta do tvrdjave. Poslovi na ispitivanju geoloskog terena, istrazivanju i busenju su u zavrsnoj fazi, kazao je Avramovic.

Koordinator nacionalnog tima, Sasa Bogdanovic, zahvalio se na maksimalnoj podrsci gradonacelnice Kotora Marije Catovic. Po skracenoj proceduri zavrsen je tenderski dio posla, izabran je ponudjac FCP kompanija iz Beca, koja ima visoko profesionalno i strucno iskustvo kada je takvo i slicno projektovanje u pitanju. Bogdanovic je podsjetio na zapocete poslove oko te interesantne i atraktivne ideje koja ce, sasvim sigurno, Kotoru donijeti znacajno poboljsanje ponude. Procedura je pocela 2006. godine da bi danas vec izvjesno imali projektanta, a ubrzo i raspisivanje tendera za izvodjaca tog jedinstvenog gradjevinskog zahvata.

Gospodin Ekestorter, vlasnik kompanije FCP iz Beca, predstavio je najznacajnije projekte koje je njegova firma realizovala na brojnim lokacijama sirom Evrope.

O samom projektu lifta govorio je gospodin Kramer, koji ce biti tim lider tog znasajnog projekta za Kotor i za Crnu Goru. Postojace dva lifta koja ce moci za sat da prevezu oko 300 putnika do vrha brda San Djovani. Tamo se predvidja atraktivan restoran sa brojnim sadrzajima.

Zavisno od geoloskih istrazivanja tla i nacina koji ce opredijeliti izvodjace radova, projekat ce kostati od 8 do 11 miliona eura.

Нема коментара:

Постави коментар