петак, 1. мај 2009.

Zavrsen 36. Festival mladih muzicara Crne Gore u Kotoru


Bogatstvo umjetnicke ponude

Muzicki Kotor imao je priliku da od 26-28. aprila ugosti mlade muzicare Crne Gore koji su, svojom mladoscu i talentom pokazali da crnogorska muzicka scena ne treba da brine za svoju buducnost. Ono sto se ovih dana moglo cuti jeste kvalitet koji potvrdjuje ogromno bogatstvo umjetnicke ponude mladje generacije, talenat, kreativnost i druzeljubivost.Kotor je prethodnih dana bio u znaku muzike i vedrina koju mladi nose sa sobom i koja se snazno osjecala na svakom koraku. Svi trgovi i ulice Starog grada bili su prepuni razdraganih lica, zeljnih znanja i novih iskustava, kazala je direktorica kotorske SOSMO"Vida Matjan " Marina Dulovic, organizatora ovogodisnjeg Festivala.

Interpretacije i izvodjacke sposobnosti koje su se cule su plijenile su na poseban nacin a mladi su unijeli svjezinu i nove nade na putu afirmacije vlastitih kulturnih potencijala i identiteta naseg naroda.Ovakvi i slicni susreti su garancija prijateljstava sklopljenih uz muziku, koje treba cuvati, njegovati i jos vise unaprjedjivati. Mladi muzicari su svojom nesebicnoscu, iskrenim nastupima i zeljom da se unaprijedi znanje jasno pokazali da se na njih mora ozbiljno racunati i da im se moraju pruziti svi potrebni uslovi za razvoj.

Kotorska muzicka skola „Vida Matjan“ pokazala je najbolji rezultat. Njenim ucenicima pripalo je sest specijalnih nagrada, 28 zlatnih lira, osam srebrnih i cetiri bronzane. SOSMO „Vasa Pavić“ iz Podgorice osvojila je dvije specijalne nagrade, 15 zlatnih, 14 srebrnih i 12 bronzanih lira a tivatskoj Skoli za srednje muzicko obrazovanje dodijeljeno je pet specijalnih nagrada, 19 zlatnih lira i sedam srebrnih.

Нема коментара:

Постави коментар