субота, 18. април 2009.

Krstarica "Poesia"


Poesia u Kotoru


Jedan od najvecih putnickih brodova na svijetu, superluksuzni kruzer „MSC Poesia“, italijanskog brodara „Mediteran Shipping Company“, uplovila je juce u Boku gdje se u Luci Kotor zadrzala od osam do 14 casova.
„MSC Poesia“ sagradjena je prosle godine u brodogradilistu „Aker Yards“ u Francuskoj. Taj 294 metra dugacak i 32,2 metra sirok kruzer od 93.300 tona, do decembra prosle godine bio je „admiralski brod“ u floti MSC-a, nakon cega je primat preuzela ogromna 333 metra dugacka „MSC Fantasia“ od 133.500 tona.

„MSC Poesia“, cija je kuma bila slavna italijanska filmska diva Sofija Loren, ima 16 paluba od kojih je svaka nazvana po jednom cuvenom italijanskom pjesniku.
Pored ostalog, na brodu je pozoriste, bioskop, biblioteka, tri bazena, velnes i spa centar, niz restorana, prodavnica i kafea, sportsko-rekreacioni sadzaji sa teniskim i terenom za mini-golf, a posebna atrakcija je glavni atrijum sa vodopadom koji se sliva niz visinu tri palube.

U svojih 1.275 kabina, „MSC Poesia“ moze primiti maksimalno do 3.000 putnika, a brod ima 987 clanova posade.
U Luci Kotor prosle godine boravio je „MSC Orchestra“, brod-blizanac “MSC Poesie“ i to su do sada najveci putnicki brodovi koji su pristajali u luku podno zidina drevnog grada.

Нема коментара:

Постави коментар