понедељак, 20. април 2009.

Slavlje na Skveru


Jadran savladao Primorac


Pobjedom u bokeljskom derbiju Jadran CKB je napravio veliki korak ka osvajanju svoje prve titule prvaka u samostalnoj Crnoj Gori. Ekipa sa Skvera je savladala Primorac u mecu koji je pokazao koliko se bokeljske ekipe dobro poznaju i koliki je obostrani respekt izmedju rivala. Potvrda toga je da su u fizicki izuzetno zahtjevnom mecu, sa mnogo plivanja, nadljuskim duelima i taktickim nadmudrivanjem Jadran i Primorac za tri cetvrtine postigli ukupno svega osam golova.
Cak je i do polovine posljednje cetvrtine rezultat bio izjednacen (5:5 i 6:6), sve dok Novljani nisu prelomili utakmicu. Sve dileme oko pobjednika je svojim drugim, a Jadranovim devetim pogotkom, otklonio Aleksandar Radovic.
- Igrom i borbenoscu smo pokazali kako se zaista treba boriti za svoju ekipu. Gubili smo dva gola razlike, bili blizu poraza, ali nismo dozvolili da ispustimo konce igre iz svojih ruku. Nismo odustali niti izgubili smirenost, borili smo se do kraja i to nam se isplatilo - rekao je Radovic.
Kapiten Vladimir Gojkovic je ponovo pokazao da je savrsen vodja.
- Dobro smo krenuli u odbrani, ali nam napad na pocetku nije isao kako bi trebalo, pa smo do pred kraj trece cetvrtine postigli svega dva gola. Onda smo dali pomalo srecno treci, koji nas je vratio u igru. Sada se treba odmoriti i dobro pripremiti za mec sa Primorcem u srijedu u Evroligi - naglasio je mozak tima sa Skvera.

Petrovic: Kobna treca cetvrtina

Primorac je imao veliku priliku da potpuno otvori prvenstvo, ali je umjesto toga dobio drugi poraz od najveceg rivala u sezoni. Sada je za Kotorane situacija krajnje alarmantna, kasne pet bodova za Jadranom.
- Nije jos sve izgubljeno, iako je Jadran napravio sigurnu prednost nakon ovog trijumfa. Medjutim, ima jos dosta derbija do kraja, puno bodova je u opticaju. U prethodne dvije godine smo za sve morali da se borimo do posljednje sekunde i necemo se ni ovog puta predati - porucio je bek Primorca Antonio Petrovic.
Za Kotorane je bila kobna treca cetvrtina - pri vodjstvu od 4:2 i sumnjive situacije (pitanje je da li je lopta nakon suta Darka Brguljana usla u gol), Primorac je izgubio sigurnost u odbrani, a napad je potpuno stao, sto je protivnik znao da iskoristi.
- Pad koncentracije u trecoj cetvrtini nas je kostao boljeg rezultata. Vodili smo sa dva gola, mislim da nam je ponisten i regularan pogodak, ali smo odjednom izgubili sigurnost i to je presudilo - rekao je Petrovic.
Kako sada stvari stoje, Primorac ce nakon dvije godine ostati bez trofeja u domacim okvirima. Ali, satisfakcija za tim Ranka Perovica je mogucnost da se plasiraju na fajnl-for Evrolige.
- Sve dok postoji sansa da osvojimo titulu, mi cemo se boriti. Strucni stab i igraci daju maksimum i pored svih problema u kojima se klub nalazi. Ova sezona jos nije izgubljena, i dalje imamo sanse za titulu, borimo se za fajnl-for Evrolige, sto je san za mnoge igrace - istakao je Petrovic.
Bokeljski rivali ce se u revansu cetvrtinala Evrolige sastati vec u srijedu. Mec u Igalu pocece u 20.30 sati, a prvi duel u Kotoru zavrsen je bez pobjednika (12:12).

Нема коментара:

Постави коментар