субота, 18. април 2009.

Vaterpolisti u Italiji


Zrijeb u Rimu


Danas je u hotelu Vardar odrzana pres konferensija u vezi sa svjetskim prvenstvom u vaterpolu.Vaterpolisti Crne Gore će nakon zrijeba u Rimu, dobiti protivnike za Svjetsko prvenstvo koje se u julu odrzava u Vjecnom gradu. Kao jedan od cetiri prvoplasirana tima sa Olimpijskih igara, „crvene ajkule” su smjestene u prvi sesir sa Madjarskom, SAD-om i Srbijom, dok ce interesantno biti koga ce tim Petra Porobica dobiti za protivnika iz drugog sesira - u njemu se nalaze aktuelni svjetski sampion Hrvatska, uvijek neugodna Spanija, Italija i Kanada...
- Svakako da treba obratiti paznju na Italiju, koja ce biti domacin, ima novog selektora i realno je da napravi neke promjene u odnosu na neka prethodna takmicenja na kojima se nije proslavila. Alesandro Kampanja ce sigurno povratiti „azure”, ali je i dalje pitanje u kojem ce sastavu nastupiti - rekao je crnogorski selektor.

Spanija se uvijek mora shvatati ozbiljno. Na Olimpijskim igrama je Crnoj Gori nanijela tezak poraz, dok su „crvene ajkule“ bile bolje u Malagi na Evropskom prvenstvu.
- Krug favorita je isti, istih sedam-osam ekipa ce odlucivati o najvecem plasmanu. To se dobro vidi kada se pogledaju prva dva sesira u kojima nema puno razlike, sve su to veoma jake ekipe. Medjutim, za sve je rano, jer se i dalje ne zna u kakvom ce sastavu igrati te reprezentacije.

Misterija i dalje ostaju SAD i Australija, reprezentacije koje su na Olimpijskim igrama igrale veliku ulogu. SAD je u finalu izgubila od Madjarske, dok su „kenguri“ umalo bili kobni za Crnu Goru u grupi.
- Ovo takmicenje ce biti veliki ispit za obje reprezentacije. Nakon Pekinga ce se jos vise paznje obratiti na njih i pitanje je da li ce uspjeti da sacuvaju rejting koji su dobili nakon proslog ljeta.

Crnogorski selektor vjeruje da ce Hrvatska (kao posrnuli gigant svjetskog vaterpola) ostati u vrhu, iako je imala krizu na prethodna dva velika takmičenja.
- Hrvatska je svakako najjaca ekipa u drugom sesiru i vjerujem da ce sacuvati mjesto koje joj pripada u svjetskom vaterpolu. Interesantno ce biti sta moze da uradi Srbija, koja je odlucila da podmladi ekipu. Ipak, i mi imamo dosta svojih problema, na koje moramo da obratimo paznju - zakljucio je Porobic.
Danas će se obaviti i zrijeb za Svjetsko prvenstvo za juniore, koje se od 22. do 30. avgusta odrzava u Sibeniku. Crna Gora je u drugom od pet sesira.

SESIRI

PRVI
Madjarska
SAD
Srbija
CRNA GORA

DRUGI
Spanija
Hrvatska
Kanada
Italija

TRECI
Brazil
Njemacka
Makedonija
Australija

CETVRTI
Juzna Afrika
Kina
Kazahstan
Rumunija

1 коментар: