понедељак, 27. април 2009.

Slike Hadzica i Zupljanina


Izlozba u Kotoru


Izlozba akademskih slikara Fatiha Hadzica i Mirze Zupljanina iz Novog Pazara otvorena je u galeriji kotorskog Centra za kulturu. Autori su se predstavili sa po 12 radova.
Otvarajuci postavku Kemal Music je rekao, da ove umjetnike, i pored toga sto koriste razlicite likovne tehnike, povezuje dobro vladanje prostorom, osjecaj izraza i snaga poruke.
- Linorezi, suhe igle i kombinovane tehnike Fatiha Hadzica realisticno govore uglavnom o ostacima istocnjacke kulture u nasim krajevima. Za ove motive Fatih ima ostro oko i sigurnu ruku. Zbog toga su njegova djela dinamicna i ne ostavljaju posmatraca ravnodusnim. Toj staroj, gotovo zaboravljenoj, arhitekturi u nasim krajevima Hadzic je udahnuo novi zivot.
Mirza Zupljanin stvara jedan novi, potpuno drugaciji, svijet pun kolorita i razlicitih boja, jedan snazan ekspresivni, veseli, svijet. Na njegovim slikama preovladava sve ono sto okupira mladog covjeka. U tom koloritu, Zupljanin gradi svoj svijet, trazi svoj zivotni put. Ponekad udje u lavirint, ali, kako on to predstavlja kicicom, svako bespuce ima izlaz - kazao je Music.

Нема коментара:

Постави коментар