недеља, 26. април 2009.

Muzicki festival u Kotoru


"Klarinfest" u junu

Prvi „Klarinetfest 2009“, bice odrzan u junu u Kotoru u organizaciji Gradske muzike-saopstio je dirigent Vladimir Begovic.

Klarinetfest ce okupiti eminentne profesore klarineta iz regiona: Ante Grgina, Aleksandra Tasica, Ljubisu Jovanovica, Slavka Kovacica, Jurija Hladnika, Bojana Logara. U programu ce ucestvovati ZORT-Zdruzeni orkestarski tim sa dirigentom, Nenadom Petkovicem, Kvintet Nevski iz Beograda, Maister trio iz Slovenije, a gost seminara bice i dirigent Darinka Matic Marovic.

Begovic je kazao da ga raduje realizacija ideje jer ce odrzavanjem festivala prvenstveno dobiti njegovi polaznici koji ce iz „prve ruke“ imati neophodne informacije za kvalitetnu i pravilnu upotrebu instrumenta.

"Profesori ce razmijeniti dragocjena iskustva sa kolegama, a Kotor ce prvi put dobiti manifestaciju koja ga, uz KotorArt, promovise kao znacajnu muzicku i kulturnu destinaciju Crne Gore“, rekao je Begovic agenciji Mina. Projekat je, kazao je on, namijenjen ucenicima osnovnih i srednjih muzickih skola, studentima muzickih akademija i profesorima. Klarinetfest se organizuje u saradnji sa Skolom za osnovno i srednje muzicko obrazovanje „Vida Matjan“ iz Kotora i Udruzenjem ljubitelja muzike iz Beograda.

Нема коментара:

Постави коментар